Isolatie Oldenzaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oldenzaal? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals vloerisolatie of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je nuttige informatie over isolatie Oldenzaal. Bijvoorbeeld thema’s als de kruipruimte isoleren en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oldenzaal-7571

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder last van vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder ongedierte
 • Toekomstbestendig

ProvincieOverijssel
GemeenteOldenzaal
Postcode7571
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3040 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna tref jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Oldenzaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oldenzaal kan erg voordelig (vanaf zo’n € 900 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €290 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn gemiddeld €1600 en het bespaart circa €225 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oldenzaal kost +/- €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Je profiteert van pakweg €950, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we meerdere alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oldenzaal (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een milieuvriendelijke wereld? Woning Oldenzaal isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. De besparing komt neer op €850 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Oldenzaal. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3200)
€825
(€5800)
€1130
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€175
(€2250)
€375
(€3300)
Spouwmuur€175
(€1050)
€580
(€2275)
€870
(€3500)
HR++ glas€225
(€2125)
€310
(€4125)
€445
(€4575)
isolatie oldenzaal 7571

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Oldenzaal?

Waarom mijn woning in Oldenzaal isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Budget Energie of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900 en besparen tot €215 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl check je kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Hubo, Multimate, Praxis, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldenzaal

Door te profiteren van subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de offerte zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Oldenzaal een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oldenzaal.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Oldenzaal
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Oldenzaal. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Oldenzaal wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Oldenzaal voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Oldenzaal. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen