Isolatie Zwartewaterland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zwartewaterland? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Zwartewaterland. We staan stil bij items als radiatorisolatie en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-zwartewaterland-8064

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna ontdek jij de meest rendabele toepassingen om jullie woning in Zwartewaterland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zwartewaterland is voordeling (plusminus € 790 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €295 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €225, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, folie, steenwol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zwartewaterland kost plusminus €5350. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Het rendement is ong. €990 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we diverse rendabele werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zwartewaterland (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een milieuvriendelijke samenleving? Woning Zwartewaterland isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. Dat is dus al gauw €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Zwartewaterland. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4000)
€785
(€5600)
€1070
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€200
(€2600)
€350
(€3000)
Spouwmuur€295
(€950)
€680
(€2075)
€810
(€3350)
HR++ glas€210
(€1850)
€290
(€3500)
€430
(€4950)
isolatie zwartewaterland 8064

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Zwartewaterland?

Waarom mijn woning in Zwartewaterland isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Eneco en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Mede is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3250, waarbij u een besparing realiseert van €350, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zwartewaterland

Met behulp van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Zwartewaterland een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zwartewaterland.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Zwartewaterland
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Zwartewaterland. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Zwartewaterland wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Zwartewaterland voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Zwartewaterland. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabel leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen