Isolatie Hof van Twente

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hof van Twente? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering als dakisolatie of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Hof van Twente. We bespreken vraagstukken over deuren isoleren en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hof-van-twente-7471

 • Uitstekend rendement
 • Temperatuur in eigen hand
 • CO2 uitstoot beperken
 • Buitengeluid absorberen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand ontdek jij de meest rendabele stappen om jullie woning in Hof van Twente te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hof van Twente is interessant (vanaf ongeveer € 830 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €285 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1675 en het rendement ligt op zo’n €255, ieder jaar weer. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hof van Twente kost ongeveer €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11300. De winst is pakweg €950 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we nog meer vaak toegepaste mogelijkheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hof van Twente (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Woning Hof van Twente isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar. Op deze website berekenen we de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hof van Twente. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3150)
€645
(€5150)
€980
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€250
(€1950)
€300
(€2750)
Spouwmuur€355
(€1300)
€530
(€2275)
€920
(€3350)
HR++ glas€230
(€1975)
€270
(€3775)
€405
(€5125)
isolatie hof-van-twente 7471

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ voor de isolatiespecialist in Hof van Twente?

Waarom mijn woning in Hof van Twente isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Engie of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige projecten als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Hornbach, Karwei, Multimate, Gamma, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hof van Twente

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 25 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Hof van Twente een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hofvantwente.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hof van Twente
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hof van Twente. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Hof van Twente wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Hof van Twente voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Hof van Twente. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen