Isolatie Staphorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Staphorst? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als bodemisolatie of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je bruikbare informatie over isolatie Staphorst. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-staphorst-7951

 • Hoog rendement
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Dempt het geluid
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7951
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest populaire stappen om jouw woning in Staphorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Staphorst is voordeling (vanaf ongeveer € 740 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1625 en het resultaat is zo’n €210 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, glaswol, steenwol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Staphorst kost doorgaans €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Het rendement is ong. €830 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we nog enkele aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Staphorst (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en ook een energiezuinige gemeenschap? Woning Staphorst isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar. Hieronder check je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Staphorst. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3950)
€605
(€5650)
€910
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€240
(€2650)
€345
(€3100)
Spouwmuur€240
(€1125)
€540
(€2725)
€845
(€3375)
HR++ glas€190
(€2475)
€330
(€3675)
€405
(€4625)
isolatie staphorst 7951

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Staphorst?

Waarom mijn woning in Staphorst isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950 en geeft een besparing van €255 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige projecten zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Formido, Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Staphorst

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Staphorst een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.staphorst.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Staphorst
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Staphorst. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het advies hieronder creëer je een isolatieplan Staphorst wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Staphorst voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Staphorst. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen