Isolatie Almelo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Almelo? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van enkele acties als bijv. de zolder isoleren en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je bruikbare informatie over isolatie Almelo. We gaan aan de slag met topics als de binnengevel isoleren en schijntocht. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-almelo-7601

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een gezond leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Geluidswerende werking
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7601
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de meest populaire acties om je woning in Almelo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Almelo is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 820 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Almelo kost om en nabij de €5350. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Het rendement is ongeveer €940 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook bestaan er verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele opties.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Almelo (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of een duurzame samenleving? Woning Almelo isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 (jaarlijks). Onderstaand calculeren we de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Almelo. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3100)
€885
(€5050)
€1120
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€175
(€2100)
€375
(€3600)
Spouwmuur€390
(€1075)
€650
(€2575)
€835
(€3300)
HR++ glas€205
(€2350)
€300
(€3975)
€380
(€4875)
isolatie almelo 7601

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Almelo?

Waarom mijn woning in Almelo isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550, dat betekent een winst van 270, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hieronder check je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Formido, Gamma, Hornbach, Karwei, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Almelo

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de offerte mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Almelo extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.almelo.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Almelo
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Almelo. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Almelo wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Almelo voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Almelo. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen