Isolatie Rijssen-Holten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rijssen-Holten? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Rijssen-Holten. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van de vloer en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-rijssen-holten-7461

 • De energienota gaat omlaag
 • Een gezond binnenklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna zie je de meest interessante toepassingen om je woning in Rijssen-Holten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rijssen-Holten is betaalbaar (al vanaf +/- € 730 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1675 en de winst ligt rond de €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Rijssen-Holten kost zo’n €4450. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12100. Het voordeel is ong. €790 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er nog enkele vaak toegepaste vormen. Hieronder bespreken we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Rijssen-Holten (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Woning Rijssen-Holten isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar. Op deze pagina berekenen we de uiteindelijke kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Rijssen-Holten. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€615
(€7000)
€1000
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€170
(€1650)
€305
(€3100)
Spouwmuur€250
(€1150)
€660
(€1925)
€915
(€3475)
HR++ glas€205
(€1850)
€335
(€3750)
€450
(€5175)
isolatie rijssen-holten 7461

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Rijssen-Holten?

Waarom mijn woning in Rijssen-Holten isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000 en besparen tot €290 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige acties als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hubo, Karwei, Formido, Gamma, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rijssen-Holten

Via opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet een kwart van de tarieven mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Rijssen-Holten extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.rijssen-holten.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Rijssen-Holten
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Rijssen-Holten. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rijssen-Holten wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Rijssen-Holten voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Rijssen-Holten. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een comfortabel wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen