Isolatie Dinkelland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Dinkelland? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals tussenwanden isoleren of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Dinkelland. Je kunt denken aan vraagstukken over dakisolatie en EPS isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-dinkelland-7591

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de aantrekkelijkste manieren om je woning in Dinkelland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Dinkelland is betaalbaar (rond de € 950 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €295 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €215, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, steenwol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Dinkelland kost doorgaans €5150. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. De potentiële besparing ligt op €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13300. Dit levert op om en nabij €760 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog een aantal populaire opties. In onderstaande tekst vermelden we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Dinkelland (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Woning Dinkelland isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Dinkelland. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3600)
€645
(€5750)
€1090
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€230
(€2100)
€300
(€3200)
Spouwmuur€320
(€1150)
€610
(€2525)
€860
(€3275)
HR++ glas€235
(€1950)
€260
(€3100)
€365
(€4725)
isolatie dinkelland 7591

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Dinkelland?

Waarom mijn woning in Dinkelland isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3025, dat betekent een winst van 205, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dinkelland

Door gebruik te maken van een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 15% van de factuur krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Dinkelland een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dinkelland.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dinkelland
Het is evident: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Dinkelland. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Dinkelland wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Dinkelland voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Dinkelland. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen