Isolatie Hengelo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hengelo? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties als plat dak isoleren en warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Hengelo. Denk aan topics als isolatie van de vliering en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hengelo-7550

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Je kunt veel zelf doen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieOverijssel
GemeenteHengelo
Postcode7550
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand bekijk jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Hengelo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hengelo kan zeer goedkoop (al vanaf € 750 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1875 en je bespaart al snel €265 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hengelo kost plusminus €5100. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. De winst is grofweg €900 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we allerlei mogelijke alternatieven. In het volgende overzicht behandelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hengelo (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en een duurzame gemeenschap? Woning Hengelo isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 p/jaar. Onderstaand kijken we naar de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Hengelo. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3600)
€725
(€6150)
€1180
(€8850)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€185
(€1850)
€320
(€3250)
Spouwmuur€270
(€850)
€640
(€2800)
€910
(€3475)
HR++ glas€195
(€2925)
€330
(€4225)
€410
(€5075)
isolatie hengelo 7550

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Vragen voor een isolatiespecialist in Hengelo?

Waarom mijn woning in Hengelo isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Formido, Hornbach, Gamma, Praxis, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hengelo

Door de ondersteuning van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de tarieven kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Hengelo een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hengelo.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hengelo
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hengelo. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Hengelo wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hengelo voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Hengelo. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen