Isolatie Borne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Borne? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals isolatie van de garage of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website check je diverse informatie over isolatie Borne. We staan stil bij thema’s als je dak isoleren en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-borne-7621

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7621
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop vind jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Borne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Borne is goed te betalen (ongeveer € 990 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn gemiddeld €1700 en de potentiële besparing ligt op €285 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, folie, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Borne kost ongeveer €4550. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13100. Het rendement is pakweg €910 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we meerdere aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Borne (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Woning Borne isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder vind je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Borne. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3800)
€645
(€4850)
€1020
(€8900)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€260
(€1800)
€330
(€3000)
Spouwmuur€220
(€1050)
€740
(€2700)
€855
(€3125)
HR++ glas€245
(€2175)
€305
(€3150)
€445
(€4725)
isolatie borne 7621

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Borne?

Waarom mijn woning in Borne isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Energiedirect of NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3275 en dat bespaart tot €345 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Multimate, Formido, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Borne

Met hulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Borne een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borne.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Borne
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Borne. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Borne wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Borne voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Borne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een optimale leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen