Isolatie Raalte

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Raalte? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties als isolatie van de kruipruimte en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Raalte. We bespreken vraagstukken over tochtprofielen en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-raalte-8101

 • Hoog rendement
 • Minder tocht in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8101
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop vind je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Raalte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Raalte is aantrekkelijk (rond de € 850 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €290 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Raalte kost je zo’n €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12200. Je profiteert van pakweg €760 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we allerlei populaire vormen. Hierna beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Raalte (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere maatschappij? Woning Raalte isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 op jaarbasis. Onderstaand kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Raalte. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4250)
€655
(€6200)
€980
(€8700)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€275
(€2250)
€375
(€3450)
Spouwmuur€240
(€950)
€630
(€2775)
€850
(€3100)
HR++ glas€220
(€2600)
€300
(€3375)
€390
(€5225)
isolatie raalte 8101

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Raalte?

Waarom mijn woning in Raalte isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Gamma, Formido, Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Raalte

Door de ondersteuning van een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Raalte een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.raalte.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Raalte
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Raalte. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Raalte wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Raalte voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Raalte. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen