Isolatie Olst-Wijhe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Olst-Wijhe? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen als de kruipruimte isoleren en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je bruikbare informatie over isolatie Olst-Wijhe. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vliering en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-olst-wijhe-8130

 • Hoog rendement
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Dempt het geluid
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8130
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna achterhaal je de meest toegepaste methodes om een woning in Olst-Wijhe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Olst-Wijhe kan erg voordelig (vanaf zo’n € 870 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1900 en de besparing loopt op tot €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, glaswol, steenwol, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Olst-Wijhe kost plusminus €5200. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12100. Je profiteert van ongeveer €840 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we diverse interessante alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Olst-Wijhe (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en een CO-2 reducerende wereld? Woning Olst-Wijhe isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. De besparing komt neer op €1325 per jaar. Onderstaand kijken we naar de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Olst-Wijhe. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3950)
€715
(€5350)
€1130
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€250
(€1950)
€310
(€3300)
Spouwmuur€320
(€800)
€670
(€2175)
€800
(€3200)
HR++ glas€200
(€2850)
€325
(€3625)
€435
(€4525)
isolatie olst-wijhe 8130

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Olst-Wijhe?

Waarom mijn woning in Olst-Wijhe isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Essent en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Tevens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075, waarbij u een besparing realiseert van €280 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand check je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis, Karwei, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Olst-Wijhe

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Olst-Wijhe een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.olst-wijhe.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Olst-Wijhe
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Olst-Wijhe. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Olst-Wijhe wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Olst-Wijhe voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Olst-Wijhe. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen leiden tot een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen