Isolatie Haaksbergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Haaksbergen? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen als dakisolatie of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Haaksbergen. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie binnenkant gevel en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-haaksbergen-7481

 • Supersnel terugverdient
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder ongedierte
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieOverijssel
GemeenteHaaksbergen
Postcode7481
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand bekijk jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Haaksbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Haaksbergen is betaalbaar (plusminus € 750 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn ongeveer €1600 en het bespaart circa €235 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, steenwol, dekens, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Haaksbergen kost gemiddeld €4550. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1130. De besparing loopt op tot €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het rendement is pakweg €980, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog enkele mogelijke vormen. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Haaksbergen (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Woning Haaksbergen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Haaksbergen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€685
(€6150)
€910
(€8450)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€270
(€2400)
€310
(€3150)
Spouwmuur€400
(€925)
€440
(€1950)
€795
(€3300)
HR++ glas€195
(€2950)
€305
(€3800)
€385
(€4775)
isolatie haaksbergen 7481

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Haaksbergen?

Waarom mijn woning in Haaksbergen isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Dan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Praxis, Multimate, Formido, Karwei. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Haaksbergen

Via (regionale) subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 25% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Haaksbergen een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haaksbergen.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haaksbergen
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Haaksbergen. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Haaksbergen wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Middels een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Onder andere enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Haaksbergen voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Haaksbergen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een gezond leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen