Isolatie Deventer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Deventer? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. de kruipruimte isoleren of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je belangrijke informatie over isolatie Deventer. We gaan aan de slag met topics als tochtwering en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-deventer-7401

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7401
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest interessante toepassingen om je woning in Deventer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Deventer kan erg voordelig (om en nabij de € 780 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1900 en het bespaart circa €245 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, icynene, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Deventer kost gemiddeld €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Dit levert op ong. €800 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog een aantal interessante opties. In de volgende paragraaf bespreken we de interessantste vormen.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Deventer (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke wereld? Woning Deventer isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. Dat komt neer op €1275 per jaar. Hieronder bekijk je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Deventer. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4050)
€645
(€6050)
€1220
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€230
(€1700)
€390
(€2800)
Spouwmuur€265
(€1175)
€500
(€2525)
€950
(€3625)
HR++ glas€250
(€2775)
€320
(€3450)
€410
(€4950)
isolatie deventer 7401

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Deventer?

Waarom mijn woning in Deventer isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775, dat betekent een winst van 310 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke investeringen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Multimate, Formido, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Deventer

Met hulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Deventer een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.deventer.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Deventer
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Deventer. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Deventer wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Deventer voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Deventer. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen