Isolatie Zuidlaarderveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zuidlaarderveen? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties als bijv. triple glas en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je nuttige informatie over isolatie Zuidlaarderveen. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolerende deuren en koudeval. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-zuidlaarderveen-9474

 • Besparen op energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Buitengeluid absorberen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9474
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website tref jij de populairste acties om jouw woning in Zuidlaarderveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zuidlaarderveen is betaalbaar (vanaf € 900 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €245 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zuidlaarderveen kost gemiddeld €5300. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Daarmee bespaar je pakweg €990 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we meerdere aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Zuidlaarderveen (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Zuidlaarderveen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 per jaar. Op deze website berekenen we de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Zuidlaarderveen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4050)
€725
(€7250)
€1100
(€9100)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€185
(€1950)
€370
(€3500)
Spouwmuur€330
(€800)
€720
(€1950)
€850
(€3400)
HR++ glas€240
(€2300)
€275
(€4075)
€390
(€5075)
isolatie zuidlaarderveen 9474

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Zuidlaarderveen?

Waarom mijn woning in Zuidlaarderveen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850, dat betekent een winst van 280 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Karwei, Praxis, Multimate. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Dankzij een subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 15% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Zuidlaarderveen een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Zuidlaarderveen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Zuidlaarderveen wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zuidlaarderveen voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Zuidlaarderveen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen