Isolatie De Punt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in De Punt? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder ontdek je uitgebreide informatie over isolatie De Punt. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de buitengevel isoleren en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-de-punt-9493

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Beter energielabel

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9493
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in De Punt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in De Punt is aantrekkelijk (om en nabij de € 820 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €215 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in De Punt kost doorgaans €4600. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Hiermee bespaar je pakweg €820 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zien we verschillende mogelijke alternatieven. In de volgende paragraaf behandelen we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in De Punt (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een bewuste wereld? Woning De Punt isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. Dat is dus al gauw €1200 per jaar. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in De Punt. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3300)
€755
(€6100)
€1230
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€175
(€2150)
€310
(€2950)
Spouwmuur€325
(€1675)
€710
(€2200)
€945
(€3675)
HR++ glas€245
(€2425)
€330
(€3900)
€400
(€4600)
isolatie de-punt 9493

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in De Punt?

Waarom mijn woning in De Punt isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna komen we met een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Multimate, Gamma, Formido, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Dankzij opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 15 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in De Punt een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het is evident: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in De Punt. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan De Punt wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in De Punt voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in De Punt. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een gezond wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen