Isolatie Zeegse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zeegse? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering zoals spouwmuren isoleren of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder lees je uiteenlopende informatie over isolatie Zeegse. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolerende raamfolie en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zeegse-9483

 • Veel geld besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • Groene investering
 • Minder geluidsoverlast
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9483
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand check jij de aantrekkelijkste stappen om een woning in Zeegse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zeegse is goed te betalen (rond de € 820 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De prijzen bedragen zo’n €1825 en de besparing loopt op tot €235 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, icynene, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zeegse kost doorgaans €5750. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. De potentiële besparing ligt op €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12200. Het voordeel is grofweg €890 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we nog enkele mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Zeegse (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Zeegse isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Zeegse. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4250)
€865
(€5050)
€1010
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€200
(€2550)
€350
(€3250)
Spouwmuur€215
(€1175)
€580
(€2100)
€935
(€3050)
HR++ glas€220
(€1850)
€340
(€3800)
€435
(€4575)
isolatie zeegse 9483

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Meer weten over de isolatiespecialist in Zeegse?

Waarom mijn woning in Zeegse isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Engie en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950 en geeft een besparing van €250, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende maatregelen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Praxis, Formido, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Via subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Zeegse een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zeegse. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Via de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Zeegse wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zeegse voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Zeegse. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettige leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen