Isolatie Midlaren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Midlaren? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van een aantal stappen zoals HR++ glas en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze website check je belangrijke informatie over isolatie Midlaren. We zoomen in op topics als isolerende kozijnen en deuren en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-midlaren-9475

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Ook geluidsdicht
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9475
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand achterhaal je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Midlaren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Midlaren kan erg voordelig (ongeveer € 950 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €190 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1625 en het rendement ligt op zo’n €285 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, dekens, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Midlaren kost gemiddeld €5100. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12600. Daarmee bespaar je zo’n €810 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog meer populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Midlaren (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of een energiebewuste wereld? Woning Midlaren isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 op jaarbasis. Onderstaand berekenen we de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Midlaren. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4000)
€635
(€6300)
€1080
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€250
(€2400)
€345
(€3500)
Spouwmuur€335
(€825)
€480
(€2200)
€850
(€3350)
HR++ glas€245
(€2625)
€260
(€4250)
€390
(€4500)
isolatie midlaren 9475

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Vragen voor een isolatiespecialist in Midlaren?

Waarom mijn woning in Midlaren isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3025 en besparen tot €210 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Vandaar check je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Formido, Multimate, Hornbach, Karwei, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer een kwart van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Midlaren extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Midlaren. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Midlaren wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Midlaren voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Midlaren. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen