Isolatie Yde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Yde? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een paar maatregelen als bijv. spouwmuurisolatie of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina tref je belangrijke informatie over isolatie Yde. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolerende kozijnen en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-yde-9494

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Interessante energiebespaarlening
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9494
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand achterhaal je de meest populaire toepassingen om een woning in Yde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Yde is aantrekkelijk (ongeveer € 940 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn ongeveer €1675 en het rendement ligt op zo’n €235 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Yde kost ongeveer €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. De potentiële besparing ligt op €790 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Hiermee bespaar je zo’n €780 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we diverse vaak toegepaste werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Yde (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een bewuste samenleving? Woning Yde isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 per jaar. Hieronder bekijk je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Yde. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4100)
€775
(€5500)
€1200
(€9900)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€260
(€1750)
€375
(€2800)
Spouwmuur€370
(€775)
€700
(€2500)
€845
(€3075)
HR++ glas€195
(€2775)
€320
(€3350)
€430
(€4425)
isolatie yde 9494

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Yde?

Waarom mijn woning in Yde isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Multimate, Hubo, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Yde een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Yde. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Yde wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Yde voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Yde. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een gezond leefklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen