Isolatie Bunne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bunne? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen als bijv. isolatie van muren en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je diverse informatie over isolatie Bunne. We staan stil bij items als de binnengevel isoleren en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-bunne-9496

 • Forse besparing mogelijk
 • Meer controle in de woning
 • Een duurzame oplossing
 • Weinig last van geluid
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9496
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf tref jij de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Bunne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bunne is voordeling (gemiddeld zo’n € 790 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De tarieven bedragen zo’n €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bunne kost je zo’n €4750. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. Het rendement is al snel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Daarmee bespaar je plusminus €880 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we diverse rendabele opties. Hieronder bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Bunne (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of een bewuste maatschappij? Woning Bunne isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Bunne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3700)
€685
(€6850)
€1160
(€9350)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€180
(€2650)
€340
(€3200)
Spouwmuur€370
(€825)
€660
(€2125)
€945
(€3475)
HR++ glas€225
(€2375)
€290
(€4300)
€400
(€4975)
isolatie bunne 9496

Omliggende plaatsen:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Bunne?

Waarom mijn woning in Bunne isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf als Budget Energie en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Gamma, Formido, Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Mede door opties voor subsidie wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Bunne een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Bunne. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Dankzij onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Bunne wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bunne voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Bunne. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen