Isolatie Zuidlaren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zuidlaren? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een aantal stappen als de bodem isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Zuidlaren. We bespreken thema’s als spouwmuurisolatie en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zuidlaren-9471

 • Snelle terugverdientijd
 • Bescherm tegen vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Voor elk budget
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9471
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website ontdek je de interessantste acties om jullie woning in Zuidlaren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zuidlaren is aantrekkelijk (vanaf € 860 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten bedragen zo’n €1725 en de winst ligt rond de €285, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zuidlaren kost plusminus €5250. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Het rendement is al snel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Dit levert op grofweg €850 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er nog meer rendabele mogelijkheden. Hierna bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Zuidlaren (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Woning Zuidlaren isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. Dat is dus al gauw €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna tref je de totale prijs zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Zuidlaren. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3600)
€735
(€5550)
€1190
(€9000)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€255
(€2150)
€385
(€3250)
Spouwmuur€355
(€1150)
€750
(€2450)
€940
(€3175)
HR++ glas€225
(€2575)
€320
(€3800)
€385
(€4450)
isolatie zuidlaren 9471

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen voor een isolatiespecialist in Zuidlaren?

Waarom mijn woning in Zuidlaren isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050 en geeft een besparing van €285, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op die manier check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Gamma, Formido, Multimate, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Via een subsidie wordt een huis isoleren leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Zuidlaren een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Zuidlaren. Bekijk ook eens de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Zuidlaren wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zuidlaren voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Zuidlaren. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangename leefomgeving en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen