Isolatie Eelde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Eelde? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties zoals isolatie van de bodem of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Eelde. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals muren isoleren en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-eelde-9761

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder problemen met vocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9761
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk je de populairste onderdelen om een woning in Eelde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Eelde is goed te betalen (rond de € 750 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1925 en de winst ligt rond de €245 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Eelde kost je zo’n €5650. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. De potentiële besparing ligt op €830 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11600. Het rendement is circa €950, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we diverse populaire oplossingen. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Eelde (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Woning Eelde isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. Dat is dus al gauw €875 op jaarbasis. Onderstaand tref je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Eelde. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3200)
€605
(€6250)
€1140
(€8550)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€230
(€1750)
€315
(€3000)
Spouwmuur€220
(€1650)
€620
(€2475)
€900
(€3350)
HR++ glas€215
(€2225)
€260
(€3950)
€400
(€4800)
isolatie eelde 9761

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Eelde?

Waarom mijn woning in Eelde isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Budget Energie en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en dat levert gemiddeld op €250 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Karwei, Hornbach, Hubo, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Mede door een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Eelde extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Eelde. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Eelde wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Eelde voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Eelde. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen