Isolatie Vries

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vries? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties als isolatie van de vliering en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Vries. We bespreken zaken als je spouwmuur isoleren en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-vries-9481

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Geen vochtproblemen
 • CO2 uitstoot beperken
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Een hoger energielabel

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9481
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand tref je de meest interessante stappen om een woning in Vries te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vries is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 730 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €250 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn gemiddeld €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vries kost +/- €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Hiermee bespaar je grofweg €940 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we verschillende aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Vries (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een bewuste maatschappij? Woning Vries isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. Dat komt neer op €1325 per 12 maanden. Op deze pagina calculeren we de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Vries. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3800)
€585
(€7050)
€990
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€215
(€1550)
€380
(€3400)
Spouwmuur€400
(€1100)
€700
(€2075)
€885
(€3600)
HR++ glas€225
(€2925)
€270
(€3450)
€370
(€5175)
isolatie vries 9481

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over de isolatiespecialist in Vries?

Waarom mijn woning in Vries isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950 en geeft een besparing van €305, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Praxis, Gamma, Formido, Hornbach, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Door gebruik te maken van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de factuur kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Vries een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Vries. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Dankzij tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vries wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vries voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Vries. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties leiden tot een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen