Isolatie Donderen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Donderen? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de kruipruimte of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Donderen. We bespreken onderwerpen als vloerisolatie en thermische bruggen. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-donderen-9497

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9497
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind je de meest toegepaste methodes om een woning in Donderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Donderen is goed te betalen (vanaf zo’n € 930 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €230 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten bedragen zo’n €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €200 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Donderen kost gemiddeld €5900. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1020. De besparing loopt op tot €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Hiermee bespaar je ongeveer €890 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Donderen (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Woning Donderen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. Dat is dus al gauw €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder calculeren we de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Donderen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3750)
€575
(€4900)
€1080
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€175
(€1850)
€330
(€3250)
Spouwmuur€275
(€1500)
€620
(€2600)
€870
(€3125)
HR++ glas€235
(€2425)
€330
(€3800)
€425
(€4675)
isolatie donderen 9497

Plekken in de regio:

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Donderen?

Waarom mijn woning in Donderen isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en NLE, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325 en dat bespaart tot €325, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende activiteiten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Formido, Praxis, Karwei, Gamma, Multimate, Hornbach. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Door een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de offerte zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Donderen een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Donderen. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Donderen wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Donderen voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Donderen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een gezonde leefomgeving en structureel lagere energielasten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen