Isolatie Zeijen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zeijen? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals isolatie binnenkant gevel of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met bruikbare informatie over isolatie Zeijen. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie binnenkant gevel en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zeijen-9491

 • Lagere energienota
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Minder geluid van buiten
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9491
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop ontdek je de meest rendabele acties om je woning in Zeijen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zeijen kan erg voordelig (plusminus € 910 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €240 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €255, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zeijen kost +/- €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. De potentiële besparing ligt op €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12600. Het voordeel is plusminus €940 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we nog meer alternatieve opties. Hierna bediscussiëren we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zeijen (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een energiebewuste wereld? Woning Zeijen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 (jaarlijks). Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Zeijen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3600)
€735
(€5400)
€1140
(€8950)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€225
(€2000)
€370
(€3000)
Spouwmuur€320
(€900)
€520
(€2375)
€785
(€3200)
HR++ glas€225
(€2050)
€280
(€3575)
€420
(€4450)
isolatie zeijen 9491

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Zeijen?

Waarom mijn woning in Zeijen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Budget Energie en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825 en besparen tot €225 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Praxis, Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Door een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Zeijen een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zeijen. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Zeijen wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zeijen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Zeijen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen