Isolatie Taarlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Taarlo? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Taarlo. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals verwarmingsbuizen isoleren en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-taarlo-9485

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder last van vocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Meer stilte in huis
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9485
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand zie je de populairste manieren om een woning in Taarlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Taarlo kan zeer goedkoop (plusminus € 870 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Taarlo kost plusminus €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1200. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Het voordeel is ongeveer €810 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens kennen we verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Taarlo (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Woning Taarlo isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 per jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Taarlo. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4000)
€755
(€6850)
€1060
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€245
(€1550)
€310
(€3450)
Spouwmuur€195
(€1075)
€720
(€2650)
€940
(€3650)
HR++ glas€225
(€2450)
€265
(€4250)
€365
(€4450)
isolatie taarlo 9485

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Taarlo?

Waarom mijn woning in Taarlo isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225 en dat bespaart tot €225 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Hubo, Formido, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Via een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Taarlo een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Taarlo. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Taarlo wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere enkel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Taarlo voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Taarlo. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen