Isolatie Winde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Winde? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering als vloerisolatie of deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder check je handige informatie over isolatie Winde. Dit kan gaan om zaken als naden en kieren dichten en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-winde-9495

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Meer warmte en minder vocht
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9495
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk jij de meest toegepaste manieren om een woning in Winde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Winde kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 890 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €190 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €190 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Winde kost zo’n €5100. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1010. De potentiële besparing ligt op €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11200. Dit levert op circa €770 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we diverse mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Winde (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Winde isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website check je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Winde. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3250)
€735
(€6150)
€1220
(€8700)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€170
(€2250)
€370
(€3100)
Spouwmuur€245
(€875)
€490
(€2575)
€950
(€3600)
HR++ glas€235
(€2200)
€285
(€3600)
€360
(€4975)
isolatie winde 9495

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Vragen voor een isolatiespecialist in Winde?

Waarom mijn woning in Winde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700 en geeft een besparing van €240 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Door te profiteren van een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Winde een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Winde. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Winde wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Winde voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Winde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen