Isolatie Eelderwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Eelderwolde? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als bijv. isolatie van de bodem en radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Eelderwolde. Je komt meer te weten over topics als de gevel isoleren en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-eelderwolde-9766

 • Lagere stookkosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Reductie geluid
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9766
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand tref jij de populairste methodes om jouw woning in Eelderwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Eelderwolde kan erg voordelig (vanaf zo’n € 890 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €260 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De prijzen zijn ongeveer €1850 en het bespaart circa €285 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Eelderwolde kost ongeveer €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11700. Het rendement is om en nabij €930 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Eelderwolde (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een groenere wereld? Woning Eelderwolde isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar. Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Eelderwolde. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3950)
€845
(€7000)
€1250
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€295
(€2250)
€330
(€3100)
Spouwmuur€370
(€750)
€480
(€2625)
€895
(€3600)
HR++ glas€200
(€1925)
€310
(€3850)
€390
(€5375)
isolatie eelderwolde 9766

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Eelderwolde?

Waarom mijn woning in Eelderwolde isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en besparen tot €350 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website bekijk je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Formido, Gamma, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Eelderwolde een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Eelderwolde. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Eelderwolde wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Eelderwolde voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Eelderwolde. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen