Isolatie De Groeve

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in De Groeve? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering als bijv. isolatie van de schuur en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand check je diverse informatie over isolatie De Groeve. Dit gaan om bijvoorbeeld items als HR++ glas en spouwanker. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-de-groeve-9473

 • Lagere energierekening
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder last van lawaai van straat
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9473
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina tref je de meest toegepaste methodes om een woning in De Groeve te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in De Groeve is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 940 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €285 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten variëren rond €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €205, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, folie, icynene, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in De Groeve kost je zo’n €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11000. Het voordeel is ongeveer €920 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens kennen we verschillende aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in De Groeve (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Woning De Groeve isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in De Groeve. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3250)
€755
(€6750)
€970
(€9550)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€280
(€2350)
€315
(€3150)
Spouwmuur€285
(€1025)
€460
(€2050)
€800
(€3475)
HR++ glas€235
(€2350)
€295
(€3450)
€400
(€4425)
isolatie de-groeve 9473

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in De Groeve?

Waarom mijn woning in De Groeve isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Budget Energie of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200 en geeft een besparing van €330 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande acties als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder lees je meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Formido, Hubo, Praxis, Karwei, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Dankzij subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in De Groeve een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in De Groeve. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan De Groeve wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in De Groeve voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in De Groeve. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen