Isolatie Paterswolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Paterswolde? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw en schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Paterswolde. We bespreken onderwerpen als muren isoleren en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-paterswolde-9765

 • Lagere energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Toekomstbestendig

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9765
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website check jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Paterswolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Paterswolde is financieel toegankelijk (ongeveer € 840 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €210 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen fluctueren rond de €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €245 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Paterswolde kost je zo’n €4850. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Je profiteert van ongeveer €950 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er allerlei alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Paterswolde (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere toekomst? Woning Paterswolde isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand tref je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Paterswolde. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3250)
€745
(€6600)
€980
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€210
(€2250)
€335
(€3000)
Spouwmuur€335
(€1325)
€440
(€2325)
€920
(€3025)
HR++ glas€205
(€2250)
€340
(€3925)
€380
(€4900)
isolatie paterswolde 9765

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Paterswolde?

Waarom mijn woning in Paterswolde isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Energiedirect en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en dat levert gemiddeld op €275 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, Formido. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Via (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg een kwart van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Paterswolde een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Paterswolde. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Paterswolde wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Paterswolde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Paterswolde. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een aangenaam warm huis en flink lagere energiekosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen