Isolatie Loppersum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Loppersum? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen zoals de zolder isoleren of buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Loppersum. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-loppersum-9919

 • Besparen op energienota
 • Een gezonde leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9919
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de interessantste manieren om je woning in Loppersum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Loppersum is goed te betalen (rond de € 970 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €270 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn zo’n €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Loppersum kost zo’n €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12600. Hiermee bespaar je circa €840 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we meerdere rendabele uitvoeringen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Loppersum (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Loppersum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 per jaar. Op deze pagina berekenen we de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Loppersum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3350)
€775
(€6050)
€980
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€200
(€2250)
€380
(€2950)
Spouwmuur€330
(€1300)
€590
(€2400)
€855
(€3575)
HR++ glas€235
(€2700)
€300
(€3775)
€380
(€5100)
isolatie loppersum 9919

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Loppersum?

Waarom mijn woning in Loppersum isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475 en dat bespaart tot €210 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Multimate, Praxis, Hornbach, Hubo, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Loppersum

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Loppersum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Loppersum. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Loppersum wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Loppersum voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Loppersum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangename warme woning en je verbruikt minder energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen