Isolatie Stedum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Stedum? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen zoals isolatie van de schuur of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je nuttige informatie over isolatie Stedum. Dit kan gaan om topics als schuin dak isoleren en Rc-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-stedum-9921

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder last van vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9921
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref jij de meest populaire manieren om jouw woning in Stedum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Stedum is goed te betalen (plusminus € 940 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €230 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De prijzen bedragen zo’n €2000 en het rendement ligt op zo’n €285, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Stedum kost ongeveer €4950. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11600. Het voordeel is plusminus €960 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we nog meer alternatieve oplossingen. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Stedum (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een duurzame toekomst? Woning Stedum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 p/jaar. Op deze pagina bekijk je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Stedum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3150)
€745
(€6150)
€1020
(€8900)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€245
(€2150)
€390
(€3100)
Spouwmuur€365
(€1450)
€480
(€2150)
€850
(€3350)
HR++ glas€195
(€2225)
€315
(€4050)
€405
(€5225)
isolatie stedum 9921

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Stedum?

Waarom mijn woning in Stedum isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775 en dat levert gemiddeld op €315 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende werkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Praxis, Formido, Hubo, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Loppersum

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 25 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Stedum een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Stedum. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Stedum wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Stedum voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Stedum. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen