Isolatie Garsthuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Garsthuizen? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren of isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie Garsthuizen. Denk aan thema’s als tussenwanden isoleren en houtwol isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-garsthuizen-9923

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9923
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna bekijk je de aantrekkelijkste manieren om een woning in Garsthuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Garsthuizen kan erg voordelig (al vanaf +/- € 830 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €240 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €215 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Garsthuizen kost gemiddeld €4750. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. De winst is ong. €880 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we meerdere interessante vormen. Hierna beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Garsthuizen (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een energiezuinige samenleving? Woning Garsthuizen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2525 m3. Dat is dus al gauw €800 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Garsthuizen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4300)
€685
(€6200)
€920
(€8800)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€180
(€2350)
€325
(€2700)
Spouwmuur€305
(€1700)
€540
(€2050)
€860
(€3075)
HR++ glas€190
(€2025)
€275
(€3600)
€370
(€4575)
isolatie garsthuizen 9923

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Garsthuizen?

Waarom mijn woning in Garsthuizen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175 en dat bespaart tot €225 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei, Formido, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Loppersum

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de kosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Garsthuizen een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Garsthuizen. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Garsthuizen wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Garsthuizen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Garsthuizen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen