Isolatie Zeerijp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zeerijp? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een investering zoals binnenmuren isoleren en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met waardevolle informatie over isolatie Zeerijp. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolerende raamfolie en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-zeerijp-9914

 • Lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • Kies voor duurzame warmte
 • Geluidswerende werking
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9914
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek je de meest populaire acties om je woning in Zeerijp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zeerijp kan erg voordelig (ongeveer € 920 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €280 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zeerijp kost plusminus €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €970. De potentiële besparing ligt op €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Hiermee bespaar je ongeveer €890 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zeerijp (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een bewuste samenleving? Woning Zeerijp isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. Dat is dus al gauw €825 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zeerijp. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3150)
€765
(€7000)
€1210
(€8800)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€200
(€1850)
€395
(€3550)
Spouwmuur€325
(€1575)
€430
(€2700)
€870
(€3425)
HR++ glas€200
(€2575)
€315
(€3125)
€450
(€4625)
isolatie zeerijp 9914

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zeerijp?

Waarom mijn woning in Zeerijp isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525 en dat bespaart tot €280 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Vandaar kom je erachter wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Gamma, Hubo, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Loppersum

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 25% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Zeerijp een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor opties in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zeerijp. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Zeerijp wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zeerijp voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Zeerijp. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabel wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen