Isolatie Toornwerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Toornwerd? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie van binnenmuren of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze pagina check je uiteenlopende informatie over isolatie Toornwerd. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie buitenkant gevel en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-toornwerd-9994

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Houdt geluid tegen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9994
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check jij de meest interessante stappen om een woning in Toornwerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Toornwerd is aantrekkelijk (plusminus € 860 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1975 en de winst ligt rond de €285 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Toornwerd kost gemiddeld €5450. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Het rendement is al snel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. De winst is ongeveer €910 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verschillende mogelijke uitvoeringen. Hieronder praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Toornwerd (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en uiteraard een duurzame toekomst? Woning Toornwerd isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per jaar. Onderstaand check je de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Toornwerd. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3150)
€875
(€6200)
€920
(€9250)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€210
(€1800)
€365
(€3150)
Spouwmuur€255
(€1350)
€560
(€2550)
€945
(€3200)
HR++ glas€200
(€1975)
€325
(€3025)
€395
(€5400)
isolatie toornwerd 9994

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Toornwerd?

Waarom mijn woning in Toornwerd isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Eneco of Oxxio, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna vind je meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Formido, Hornbach, Multimate, Praxis, Karwei. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Loppersum

Mede door een subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 20 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Toornwerd een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Toornwerd. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Toornwerd wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Toornwerd voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Toornwerd. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een optimaal wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen