Isolatie Garrelsweer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Garrelsweer? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Garrelsweer. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van schuine dak en minerale wol. Meteen besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-garrelsweer-9918

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9918
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje ontdek je de populairste acties om je woning in Garrelsweer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Garrelsweer kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 750 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €190 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1650 en je bespaart al snel €185 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Garrelsweer kost plusminus €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1120. De besparing loopt op tot €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12900. Daarmee bespaar je ong. €860 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog een aantal interessante alternatieven. In het gedeelte hierna vermelden we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Garrelsweer (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Garrelsweer isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar. Op deze pagina komen we met de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Garrelsweer. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3750)
€795
(€4850)
€1120
(€9950)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€215
(€1850)
€400
(€3200)
Spouwmuur€360
(€1025)
€530
(€2150)
€780
(€3175)
HR++ glas€245
(€2875)
€300
(€3875)
€415
(€5250)
isolatie garrelsweer 9918

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Garrelsweer?

Waarom mijn woning in Garrelsweer isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500, dat betekent een winst van 285 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Multimate, Formido, Praxis, Karwei. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Loppersum

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Garrelsweer een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Garrelsweer. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Garrelsweer wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Garrelsweer voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Garrelsweer. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden sowieso een optimale leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen