Isolatie Middelstum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Middelstum? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je nuttige informatie over isolatie Middelstum. Je komt meer te weten over topics als schuin dak isoleren en spuitisolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-middelstum-9991

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9991
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand zie je de meest populaire acties om jouw woning in Middelstum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Middelstum is voordeling (al vanaf +/- € 750 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €205 p/jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Middelstum kost zo’n €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12200. Dit levert op plusminus €880 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we nog enkele alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Middelstum (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Woning Middelstum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna tref je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Middelstum. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4250)
€715
(€4850)
€1210
(€8400)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€200
(€2100)
€350
(€3150)
Spouwmuur€265
(€1525)
€690
(€2225)
€835
(€3625)
HR++ glas€240
(€1975)
€285
(€3950)
€425
(€4600)
isolatie middelstum 9991

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Middelstum?

Waarom mijn woning in Middelstum isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400 en geeft een besparing van €250, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hornbach, Formido, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Loppersum

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Middelstum een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Middelstum. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Via de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Middelstum wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is enkel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Middelstum voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Middelstum. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en je verbruikt minder energie. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen