Isolatie Oosterwijtwerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oosterwijtwerd? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie van de spouw of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je handige informatie over isolatie Oosterwijtwerd. Bijvoorbeeld zaken als radiatorfolie plaatsen en cellulose isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oosterwijtwerd-9911

 • Veel geld besparen
 • Een gezond wooncomfort
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Interessante energiebespaarlening
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9911
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand zie je de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Oosterwijtwerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oosterwijtwerd is aantrekkelijk (rond de € 980 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn zo’n €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €215 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oosterwijtwerd kost plusminus €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Hiermee bespaar je pakweg €780 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we verschillende rendabele opties. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oosterwijtwerd (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of een milieuvriendelijke samenleving? Woning Oosterwijtwerd isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. Dat komt neer op €1200 (jaarlijks). Hierna kijken we naar de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Oosterwijtwerd. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4100)
€825
(€5450)
€1080
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€170
(€2150)
€350
(€2950)
Spouwmuur€360
(€900)
€440
(€1975)
€870
(€3025)
HR++ glas€220
(€2825)
€315
(€3850)
€375
(€4725)
isolatie oosterwijtwerd 9911

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Meer weten over de isolatiespecialist in Oosterwijtwerd?

Waarom mijn woning in Oosterwijtwerd isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375, waarbij u een besparing realiseert van €345, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Praxis, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Loppersum

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Oosterwijtwerd een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oosterwijtwerd. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Oosterwijtwerd wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Oosterwijtwerd voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Oosterwijtwerd. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een lekker warm huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen