Isolatie Appingedam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Appingedam? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage en radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Appingedam. Bijvoorbeeld onderwerpen als triple glas en spuitisolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-appingedam-9901

 • Lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Meer stilte in huis
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieGroningen
GemeenteAppingedam
Postcode9901
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand bekijk jij de meest interessante manieren om jouw woning in Appingedam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Appingedam is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 810 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Appingedam kost +/- €4800. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Het rendement is om en nabij €930 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zien we allerlei mogelijke mogelijkheden. Hierna vermelden we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Appingedam (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Woning Appingedam isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. Dat is dus al gauw €850 per 12 maanden. Op deze website berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Appingedam. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€845
(€7500)
€990
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€175
(€1800)
€380
(€3150)
Spouwmuur€265
(€1675)
€530
(€1925)
€805
(€3125)
HR++ glas€220
(€2050)
€325
(€3950)
€360
(€4500)
isolatie appingedam 9901

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen voor een isolatiespecialist in Appingedam?

Waarom mijn woning in Appingedam isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij als Eneco en Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Praxis, Formido, Hornbach, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Appingedam

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n een kwart van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Appingedam een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.appingedam.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Appingedam
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Appingedam. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Appingedam wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn enkel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Appingedam voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Appingedam. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen