Isolatie Huizinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Huizinge? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties zoals isolatie van de buitengevel en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je diverse informatie over isolatie Huizinge. Dit gaan om bijvoorbeeld items als dakkapel isoleren en cellulose isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-huizinge-9992

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Weinig last meer van vocht
 • Milieubewuste keuze
 • Buitengeluid absorberen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9992
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk je de populairste manieren om een woning in Huizinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Huizinge is financieel toegankelijk beginnend bij € 790 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Huizinge kost ongeveer €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1160. De potentiële besparing ligt op €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Hiermee bespaar je plusminus €850 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Huizinge (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of wellicht een duurzame samenleving? Woning Huizinge isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Huizinge. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3800)
€575
(€7400)
€950
(€8200)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€220
(€1800)
€320
(€3400)
Spouwmuur€370
(€1350)
€450
(€2425)
€825
(€3450)
HR++ glas€195
(€2075)
€280
(€4225)
€370
(€4625)
isolatie huizinge 9992

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Huizinge?

Waarom mijn woning in Huizinge isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Budget Energie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750, waarbij u een besparing realiseert van €345 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Karwei, Multimate, Hubo, Praxis. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Loppersum

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Huizinge een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Huizinge. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Huizinge wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Huizinge voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Huizinge. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam warm huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen