Isolatie Leermens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Leermens? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een paar maatregelen als bijv. isolatie van de spouw en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Leermens. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de binnengevel isoleren en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-leermens-9912

 • Snelle terugverdientijd
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een verantwoorde keuze
 • Relatief snel te plaatsen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9912
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek jij de meest toegepaste onderdelen om je woning in Leermens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Leermens is voordeling (ongeveer € 820 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €235 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Leermens kost je zo’n €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Het rendement is al snel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11600. Hiermee bespaar je ong. €950 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog meer mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Leermens (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Leermens isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. Dat komt neer op €1200 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Leermens. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4100)
€725
(€6250)
€1000
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€170
(€2100)
€385
(€3150)
Spouwmuur€365
(€725)
€750
(€2425)
€820
(€3075)
HR++ glas€240
(€2600)
€325
(€3725)
€400
(€5150)
isolatie leermens 9912

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Leermens?

Waarom mijn woning in Leermens isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200, waarbij u een besparing realiseert van €325, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote acties zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Onderstaand check je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hornbach, Formido, Multimate, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Loppersum

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Leermens een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Leermens. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Leermens wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Leermens voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Leermens. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen