Isolatie Westerwijtwerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Westerwijtwerd? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als bijv. buitenmuren isoleren of radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je belangrijke informatie over isolatie Westerwijtwerd. Je kunt denken aan thema’s als radiatorfolie aanbrengen en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-westerwijtwerd-9993

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimaal wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9993
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna ontdek jij de interessantste manieren om jullie woning in Westerwijtwerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Westerwijtwerd is voordeling (gemiddeld zo’n € 760 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1675 en het resultaat is zo’n €225 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, icynene, steenwol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Westerwijtwerd kost je zo’n €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1040. De potentiële besparing ligt op €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Het rendement is pakweg €810 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook kennen we meerdere vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Westerwijtwerd (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste wereld? Woning Westerwijtwerd isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 p/jaar. Hieronder check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Westerwijtwerd. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3500)
€835
(€6500)
€920
(€8500)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€255
(€2350)
€345
(€3400)
Spouwmuur€335
(€925)
€420
(€2250)
€800
(€3575)
HR++ glas€210
(€2325)
€265
(€3800)
€445
(€4425)
isolatie westerwijtwerd 9993

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Westerwijtwerd?

Waarom mijn woning in Westerwijtwerd isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550, dat betekent een winst van 200 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand tref je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Karwei, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Loppersum

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Westerwijtwerd een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Westerwijtwerd. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Westerwijtwerd wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Westerwijtwerd voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Westerwijtwerd. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen