Isolatie Grootegast

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Grootegast? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Grootegast. We gaan aan de slag met thema’s als de bodem isoleren en PIR isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-grootegast-9861

 • Lagere maandlasten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9861
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Hierna ontdek je de interessantste manieren om je woning in Grootegast te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Grootegast is goed te betalen (vanaf zo’n € 760 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €185 per 12 maanden (prijzen december 2021).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1600 en het rendement ligt op zo’n €215 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, folie, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Grootegast kost ongeveer €4750. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Dit levert op om en nabij €960 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zijn er verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Grootegast (december 2021)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een groenere wereld? Woning Grootegast isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. Dat is dus al gauw €1350 per jaar. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Grootegast. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4100)
€865
(€5900)
€960
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€230
(€2650)
€330
(€3450)
Spouwmuur€270
(€1600)
€470
(€2450)
€835
(€3000)
HR++ glas€215
(€2725)
€340
(€4175)
€425
(€5150)
isolatie grootegast 9861

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over de isolatiespecialist in Grootegast?

Waarom mijn woning in Grootegast isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij zoals Delta of Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en besparen tot €300 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hornbach, Gamma, Multimate, Praxis, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Grootegast

Met hulp van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Grootegast een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de status in december 2021.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Grootegast
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Grootegast. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Grootegast wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minutes.

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Grootegast voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Grootegast. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettige leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente