Isolatie t Zandt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in t Zandt? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie t Zandt. We staan stil bij thema’s als de buitengevel isoleren en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-t-zandt-9915

 • Lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9915
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf tref je de interessantste onderdelen om jullie woning in t Zandt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in t Zandt kan erg voordelig (vanaf zo’n € 870 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €220 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in t Zandt kost plusminus €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1020. De potentiële besparing ligt op €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12100. Daarmee bespaar je ongeveer €990, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in t Zandt (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende toekomst? Woning t Zandt isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2475 m3. Dat is dus al gauw €825 per 12 maanden. Onderstaand tref je de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in t Zandt. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3500)
€875
(€4500)
€1150
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€290
(€1900)
€320
(€3500)
Spouwmuur€370
(€725)
€520
(€2625)
€785
(€3650)
HR++ glas€230
(€2275)
€335
(€3800)
€395
(€4750)
isolatie t-zandt 9915

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in t Zandt?

Waarom mijn woning in t Zandt isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Oxxio, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325 en besparen tot €275 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Praxis, Karwei, Gamma, Formido, Hornbach, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Loppersum

Dankzij een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 15% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in t Zandt een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in t Zandt. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan t Zandt wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in t Zandt voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in t Zandt. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een lekker warm huis en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen