Isolatie Startenhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Startenhuizen? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen als bijv. isolatie van platte dak of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met waardevolle informatie over isolatie Startenhuizen. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-startenhuizen-9924

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Minder ongedierte
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9924
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna tref jij de populairste methodes om je woning in Startenhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Startenhuizen kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 850 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Startenhuizen kost om en nabij de €5100. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. De potentiële besparing ligt op €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Dit levert op ong. €860 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we diverse alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Startenhuizen (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Woning Startenhuizen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar. Onderstaand calculeren we de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Startenhuizen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3050)
€785
(€6950)
€930
(€9700)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€235
(€2200)
€300
(€2850)
Spouwmuur€185
(€1575)
€590
(€2325)
€935
(€3600)
HR++ glas€245
(€2450)
€305
(€3850)
€435
(€5075)
isolatie startenhuizen 9924

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Startenhuizen?

Waarom mijn woning in Startenhuizen isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Hierdoor zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Multimate, Formido, Hornbach, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Loppersum

Met behulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de offerte mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Startenhuizen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Startenhuizen. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Startenhuizen wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Startenhuizen voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Startenhuizen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen