Isolatie Westeremden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Westeremden? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties zoals de schuur isoleren en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Westeremden. Je kunt denken aan onderwerpen als spouwmuurisolatie en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-westeremden-9922

 • Een structureel lagere energierekening
 • Controle over de temperatuur
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9922
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website zie je de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Westeremden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Westeremden is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 930 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €290 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten bedragen zo’n €1725 en het rendement ligt op zo’n €220, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Westeremden kost doorgaans €5500. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Je profiteert van plusminus €980 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal interessante opties. Hieronder bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Westeremden (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een bewuste samenleving? Woning Westeremden isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 p/jaar. Hieronder tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Westeremden. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3950)
€715
(€5450)
€1040
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€170
(€2300)
€365
(€3100)
Spouwmuur€385
(€1325)
€610
(€2625)
€785
(€3500)
HR++ glas€210
(€2900)
€325
(€3625)
€410
(€4500)
isolatie westeremden 9922

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Westeremden?

Waarom mijn woning in Westeremden isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je praktische info over de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Karwei, Praxis, Formido, Hubo, Gamma, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Loppersum

Door (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 25% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Westeremden een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Westeremden. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Via de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Westeremden wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Westeremden voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Westeremden. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een comfortabele leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen