Isolatie Zuidhorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zuidhorn? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties als je dak isoleren en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna lees je handige informatie over isolatie Zuidhorn. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van buitenmuren en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-zuidhorn-9801

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9801
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check je de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Zuidhorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zuidhorn is goedkoop (om en nabij de € 730 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €245 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De kosten bedragen zo’n €1675 en het resultaat is zo’n €250, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zuidhorn kost doorgaans €4850. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12100. Het rendement is ongeveer €980 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast onderscheiden we verschillende aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Zuidhorn (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame wereld? Woning Zuidhorn isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. De besparing komt neer op €1350 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal kijken we naar de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Zuidhorn. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3050)
€635
(€5700)
€1060
(€8000)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€295
(€2650)
€400
(€3250)
Spouwmuur€190
(€800)
€540
(€2025)
€885
(€3325)
HR++ glas€200
(€2400)
€280
(€3150)
€355
(€4700)
isolatie zuidhorn 9801

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Zuidhorn?

Waarom mijn woning in Zuidhorn isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450 en dat bespaart tot €330 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote acties zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand check je meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Zuidhorn

Door een subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet een kwart van de onkosten krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Zuidhorn een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidhorn.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidhorn
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Zuidhorn. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zuidhorn wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Zuidhorn voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Zuidhorn. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen