Isolatie Achtkarspelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Achtkarspelen? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering als je spouwmuur isoleren en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Achtkarspelen. Denk aan topics als dakisolatie en energie besparen tips. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-achtkarspelen-9873

 • Besparen op energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Kan snel aangebracht worden
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind jij de meest populaire methodes om je woning in Achtkarspelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Achtkarspelen is aantrekkelijk (ongeveer € 730 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €250 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven liggen rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Achtkarspelen kost plusminus €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1140. Het rendement is al snel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12100. Het voordeel is ong. €860 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we allerlei alternatieve mogelijkheden. Hierna beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Achtkarspelen (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Woning Achtkarspelen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. Dat komt neer op €925 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Achtkarspelen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3150)
€675
(€4750)
€950
(€9150)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€175
(€2600)
€400
(€3200)
Spouwmuur€395
(€1450)
€420
(€2550)
€865
(€3250)
HR++ glas€250
(€1975)
€330
(€3500)
€355
(€4775)
isolatie achtkarspelen 9873

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Achtkarspelen?

Waarom mijn woning in Achtkarspelen isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3250 en dat levert gemiddeld op €280 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hubo, Multimate, Karwei, Gamma, Praxis, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Achtkarspelen

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Achtkarspelen een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Achtkarspelen
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Achtkarspelen. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Achtkarspelen wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Achtkarspelen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Achtkarspelen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een warm en comfortabel huis en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen