Isolatie Wirdum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wirdum? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel zoals je spouwmuur isoleren of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl lees je belangrijke informatie over isolatie Wirdum. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als tochtstrips of tochtbanden en verschillende materialen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-wirdum-9917

 • Significant lagere energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9917
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand ontdek je de meest interessante onderdelen om jullie woning in Wirdum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wirdum kan erg voordelig (al vanaf +/- € 760 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven fluctueren rond de €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €260 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wirdum kost gemiddeld €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Daarmee bespaar je ong. €810, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wirdum (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste wereld? Woning Wirdum isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 op jaarbasis. Hieronder vind je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Wirdum. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3800)
€715
(€7000)
€1090
(€9850)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€185
(€1700)
€395
(€3400)
Spouwmuur€230
(€850)
€680
(€2525)
€790
(€3150)
HR++ glas€220
(€2350)
€335
(€3025)
€375
(€5100)
isolatie wirdum 9917

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over de isolatiespecialist in Wirdum?

Waarom mijn woning in Wirdum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Engie of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Ook geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450 en geeft een besparing van €290, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Gamma, Praxis, Multimate, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Loppersum

Met behulp van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Wirdum een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wirdum. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Wirdum wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Wirdum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Wirdum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een lekker warm huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen