Isolatie Ten Boer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ten Boer? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen als de kruipruimte isoleren of kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je waardevolle informatie over isolatie Ten Boer. Dit kan gaan om items als tochtstrips of tochtbanden en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-ten-boer-9791

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9791
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Hierna vind jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Ten Boer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ten Boer is interessant (plusminus € 720 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten bedragen zo’n €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ten Boer kost je zo’n €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €980. De besparing loopt op tot €830 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Daarmee bespaar je plusminus €970, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook onderscheiden we nog enkele alternatieve opties. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ten Boer (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Woning Ten Boer isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 p/jaar. Hieronder check je de totale prijs zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Ten Boer. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4050)
€705
(€6850)
€1180
(€9150)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€195
(€2250)
€350
(€3200)
Spouwmuur€350
(€725)
€520
(€1900)
€895
(€3375)
HR++ glas€240
(€1850)
€260
(€3200)
€355
(€4600)
isolatie ten-boer 9791

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ten Boer?

Waarom mijn woning in Ten Boer isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050, waarbij u een besparing realiseert van €250 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Formido, Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ten Boer

Via opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Ten Boer een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tenboer.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ten Boer
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Ten Boer. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Ten Boer wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ten Boer voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Ten Boer. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen