Isolatie Zijldijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zijldijk? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website check je belangrijke informatie over isolatie Zijldijk. We bespreken topics als schuin dak isoleren en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-zijldijk-9987

 • Flinke besparing
 • Een prettig klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9987
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand vind jij de meest populaire methodes om een woning in Zijldijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zijldijk is goed te betalen (al vanaf +/- € 900 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €240 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De prijzen variëren rond €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zijldijk kost ongeveer €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11200. Daarmee bespaar je om en nabij €860 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Zijldijk (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Woning Zijldijk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Zijldijk. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4250)
€745
(€7000)
€930
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€285
(€1800)
€370
(€3000)
Spouwmuur€240
(€1100)
€570
(€2250)
€935
(€3600)
HR++ glas€245
(€2450)
€295
(€4225)
€385
(€5100)
isolatie zijldijk 9987

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Zijldijk?

Waarom mijn woning in Zijldijk isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Delta en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Ook zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Praxis, Formido, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Loppersum

Door (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Zijldijk een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Zijldijk. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Zijldijk wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Zijldijk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Zijldijk. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen